שאלה: כיצד מנפים "סולת"?

הלכות מעניינות - כיצד מנפים "סולת"? הרב אושרי אזולאי

תשובה: סולת היא גוש קמח עבה בקוטר רבע עד שלושת רבעי המילימטר הנופל בשלבים הראשונים של הטחינה ממרכז גרעין החיטה. כמות הסולת המתקבלת היא בדרך כלל כ־3 עד 5 אחוזים מנפח הגרעין, ובאה על חשבון הקמח הבהיר. אם אין צורך ביצור סולת, החומר ימשיך את תהליך הטחינה, ויטחן עד להפיכתו לקמח. בנוסף לסולת הרגילה, משווקת כיום גם סולת שהיא מלאה ועשירה יותר בסיבים תזונתיים (תהליך דומה להנ"ל רק מגרגיר קמח עם קליפתו). להבדיל מהקמח שניפויו בנפה צפופה מבטיח שכל הקמח שעבר את הנפה בחזקת נקי. את הסולת, עקב עוביים של הגושים, לא ניתן להעביר בנפה צפופה. ולכן צריך להתבונן היטב בגרגרי הסולת אם הם נגועים בתולעים. ואם הסולת נראית נקיה אפשר להשתמש בה ע"י נפה רגילה. עוד דרך מצינו והוא לפזר את הסולת על משטח כתום ועדיף אם יש אפשרות על שלחן עם אור ולהעביר את גרגירי הסולת בזה אחר זה. יש להתבונן כי הזרימה של הסולת מלאה ואין גרגירים שדבוקים כאחד על ידי קורים, המהווים סימן שיש זחלים בסולת או גבישים גדולים שזחלים חבויים בתוכם [עי' בספר שערי תורת הבית (עמ' סה) ובהוראות המכון למצוות התלויות בארץ של הג"ר שניאור רווח שליט"א].

 

 

כתב וערך:

הרב אושרי אזולאי שליט"א

רב קהילה וראש כולל בגבעת זאב

 

 

כל מה שמעניין ישירות לדואר האלקטרוני שלכם

Please enable the javascript to submit this form

לא מצאתם תשובה לשאלה? שאל את הרב


תגובות