שאלה: טיגנו בצ'יפסר או במחבת בשר האם מותר לטגן לאחר מכן דגים באותו השמן שטיגנו לפני זה הבשר?

הלכות מעניינות - טיגנתי בשר במחבת, האם מותר לטגן באותו השמן דגים? - הרב אושרי אזולאי
 

תשובה: הנה ידוע שאסור לאכול בשר ודגים משום סכנה וכמבואר בגמ' (פסחים עו:) ובש"ע (סי' קטז ס"ב, ומובא בשו"ת יחוה דעת ח"ו סי' מח שהחכם הרופא רבי יעקב צהלון בספר אוצר החיים כתב דאין לאכול דגים עם בשר מפני שמוליד חולאים קשים. ע"ש מש"כ בזה עוד). וכאן שטיגנו בשר בשמן וספג את כל טעם הבשר בודאי שאסור לטגן דגים באותו שמן. וכ"ש ממה שכתב הרמ"א (יו"ד סי' צח ס"ב) שאין לצלות דגים ובשר ביחד משום ריחא, ואף שיש מתירים בריחא, כאן שמדובר בדגים ובשר שיש סכנה יש לאסור. וכך אמר מרן הגר"ע יוסף זצ"ל בשיעורו ביזדים וכמו שהובא בשמו בספר משיעורי הרשל"צ (ח"ב עמ' קלו). ואם ינקו הצ'יפסר ויחליפו השמן מותר יהיה לטגן דגים אף מיד לאחר מכן (ילקו"י איסור והיתר ח"ב עמ' שטז). הלכך להלכה אם טיגנו בשר בצ'יפסר או מחבת אסור לטגן דגים באותו שמן שטיגנו בו בשר, אלא יחליפו את השמן וינקו את הצ'יפסר או המחבת ואז יהיה אפשר לטגן דגים, אפילו מיד לאחר מכן.

 

 

כתב וערך:

הרב אושרי אזולאי שליט"א

רב קהילה וראש כולל בגבעת זאב

 

 

כל מה שמעניין ישירות לדואר האלקטרוני שלכם

Please enable the javascript to submit this form

לא מצאתם תשובה לשאלה? שאל את הרב


תגובות