Main Content

כשנגמר להורים הכוח | הרב אסף זכריה

הרב אסף זכריה
כ"ב סיון התשפ"ו
07.06.2026
4 צפיות
הקישור הועתק
שיתוף

כשנגמר להורים הכוח

ai masterpiece 1780836374631

יש הורים שמסתובבים עם כאב שאף אחד לא רואה. הם קמים בבוקר, הולכים לעבודה, מתפקדים, מחייכים. מבחוץ הכול נראה רגיל. אבל בפנים הם סוחבים דאגה שלא נותנת מנוחה.

הבן לא מקשיב. הבת מתרחקת. המריבות בבית חוזרות שוב ושוב. והם שואלים את עצמם שאלות שאף אחד לא שומע. איפה טעינו? למה זה קורה דווקא לנו? מה יהיה עם הילד הזה בעוד כמה שנים?

לפעמים הם מסתכלים על משפחות אחרות וחושבים שכולם מסתדרים טוב יותר מהם. כולם מצליחים יותר. כולם יודעים מה לעשות. ורק הם נשארו מבולבלים.

אבל אחרי שנים של עבודה עם הורים למדתי דבר חשוב. הורים שמתמודדים עם ילד מאתגר הם בדרך כלל לא הורים חלשים. להפך. הרבה פעמים אלו ההורים שנלחמים הכי הרבה עבור הילדים שלהם. אלו שמחפשים עזרה, קוראים, שואלים, מתייעצים, ולא מוותרים.

הבעיה היא שלאט לאט המאבק שוחק אותם. הם מתחילים להגיב מתוך עייפות, מתוך פחד, מתוך ייאוש. לא כי הם לא אוהבים את הילד, אלא כי הם אוהבים אותו כל כך.

אני זוכר אבא שאמר לי פעם משפט שנגע בי מאוד: "אני כבר לא יודע מה יותר קשה, ההתנהגות של הבן שלי או הפחד שלי ממה שיהיה איתו בעתיד."

המשפט הזה מלווה אותי עד היום. כי מאחורי הרבה כעסים של הורים מסתתר פחד. מאחורי הרבה ויכוחים מסתתרת דאגה. מאחורי הרבה הערות מסתתרת אהבה. אבל הילדים לא תמיד שומעים את האהבה. הם שומעים את הכעס.

ולכן אחד הדברים החשובים ביותר להורה הוא לא רק להבין את הילד, אלא גם להבין את עצמו. לשים לב לפחדים שלו. לדאגות שלו. למקומות שבהם כבר נגמר לו הכוח.

כי הורה שמצליח לעצור רגע ולהבין מה מפעיל אותו, מגיב אחרת. רגוע יותר. מדויק יותר. חכם יותר.

והדבר המפתיע הוא שכאשר ההורה נרגע, הרבה פעמים גם הילד מתחיל להירגע. לא כי הבעיה נעלמה, אלא כי בבית נכנסת אווירה חדשה. אווירה שיש בה פחות מלחמה ויותר הבנה. פחות ייאוש ויותר תקווה.

ואם אתם קוראים את השורות האלה ומרגישים עייפים מהדרך, אני רוצה לומר לכם משהו חשוב: עצם זה שאתם עדיין מחפשים איך לעזור לילד שלכם, אומר שלא ויתרתם. ועצם זה שלא ויתרתם, אומר שיש עדיין הרבה מאוד תקווה.

כי ילדים לא צריכים הורים מושלמים. הם צריכים הורים שממשיכים להאמין בהם, גם ברגעים שבהם קשה לראות את האור.

📞 לפעמים מספיק שמישהו יקשיב נכון בזמן כדי לעצור הידרדרות בבית.

קו ההורים "עוצרים בזמן"
בהכוונת  הרב אסף זכריה

🕙 ימים א׳–ה׳ | 23:00–22:00
📞 054-8420996

הרב אסף זכריה

מטפל רגשי בכיר

מדריך הורים

מנהל מכון הדרך לשלווה

 רוצים לקבל בכל שבוע טורים ותובנות וכלים שיחזקו כל ילד בבית בדרכו, כתבו ל־[email protected] או שלחו הודעת וואטסאפ ל־0548420996, ואצרף אתכם לרשימת התפוצה השקטה שלי.

 ואם אתם מרגישים שאחד הילדים נפגע מהשוואות או איבד ביטחון, אני כאן בשבילכם. מוזמנים לשיחת ייעוץ אישית ומדויקת 0548420996

לא מצאתם תשובה לשאלה?

שאל את הרב

תגובות