Main Content

הרבנים של קו ההלכה

מתוך מאגר שאלות ותשובות


תשובה:

שאלה זו חוזרת ונשנית ולכן ראוי להביא כאן מה שכתב ידידי הגאון הרב אושרי אזולאי בשו"ת אשר השיב (עמ' פז) צורת הכנת הטורטייה כפי שראה בעיניו במפעל המייצר טורטיות. העיסה עשויה מקמח, מים, שמן, ומלח. כמות המים היא באחוזים נמוכים מחמישים אחוז מהקמח וכמות השמן מזערית מאוד כך שהיא אינה מורגשת בעיסה כלל, העיסה אינה נוזלית ואמנם היא מעט דקה יותר מאשר עיסה של לחם. את העיסה עושים כמעין כדורים ואז יש כמעין מכבש שלוחץ על העיסה ועושה אותה שטוחה כצורת הטורטייה שאנו מכירים.

נמצא שבטורטיות הנעשות באופן הזה ברכתם המוציא ואם אכל יותר מכזית מברך גם ברכת המזון, אמנם העיסה נילושה בסוכר, או במיץ תפוחים באופן שטעם הסוכר מורגש יש לברך מזונות ועל המחיה. ובדרך כלל אם ברכת הטורטייה מזונות מציינים זאת על גבי האריזה לייד חותמת הכשרות.

הרב ירון אשכנזי


תשובה:

אינו חוזר לברך מדין ספק ברכות להקל. חזון עובדיה (ט"ו בשבט עמ' רלד).

הרב ירון אשכנזי


תשובה:

לכתחילה ראוי להחמיר ולא לפתוח הודעה זו ולבקש שישלחו שוב משום שיש כאן זלזול בכבוד השבת. (כך נראה מדברי שו"ת שבט הלוי חלק ח' סימן מ' אות ב') אמנם במקום הצורך יש להקל בדבר. עיין בילקוט יוסף (מהדורת אלקיים סימן רמ"ו אות י"ז עמוד רס"א) שהתיר לפרסם את העסק באינטרנט עם אפשרות קניה ומכירה בשבת. וכן פסק בשו"ת משנה הלכות (חלק י' סי' נ"א) להתיר לשמוע את המזכירה אלקטרונית.

הרב ירון אשכנזי

לכל מאגר השאלות והתשובות

כל מה שחדש באתר ישירות למייל שלכם

search banner

קו ההלכה
מענה הלכתי, 24 שעות ביממה!

קו ההלכה הספרדי הארצי הינו קו הנותן מענה לכל שאלה בהלכה. קו זה פועל 24 שעות ביממה ברצף ע"י טובי מורי ההוראה הספרדים בארץ הפוסקים על פי פסקיו של מורינו ורבינו מרן הגר"ע יוסף זצוק"ל.

הקו מאויש ב- 250 רבנים (מכל רחבי הארץ) העונים בתורנות במשך כל שעות היום, ובהשתתפות בית ההוראה אפיקי מים של הרה"ג משה פנירי שליט"א.

מספר הטלפון:3030* או 073-786-0860

לעילוי נשמת

|||

Side button truma

Side button truma